Gausdal Maraton: Tid for oppsummering

by

Drøyt tre timer etter målgang har Per fått stelt både hundene og seg selv, og det er tid for en oppdatering. Per er veldig stolt og glad over å ha fått alle hundene med seg gjennom hele løpet og over målstreken, for det er aldri gitt at et sledeløp vil gå akkurat slik man har tenkt.

Per og teamet fra Komplett Fritid

Per og teamet fra Komplett Fritid. Fra venstre: Ellen Kveiland (Bjørkelangen Dyreklinikk), Per Mjærum, Trine Rein, Lars Monsen, Elin Berntsen.
Foto: Ole-Johnny Myhrvold, Team Komplett Fritid.

Hovedoppgaven var å få alle hundene i mål, og det har han klart. Både han og unghundeier Lars Monsen/Kennel Liverød/Komplett Fritid er fornøyde med det. Per overtok unghundene litt før jul, og da hadde de allerede nesten fem måneders grunntrening bak seg. Per hadde trent sine egne hunder like lenge – men også i de foregående sesongene og årene. Dermed var det ikke alle hundene i spannet som hadde like forutsetninger i bunn, og spannet var ikke homogent på den måten det må være for å nå opp i konkurranser.

Det viste seg etter gjennom at hundene taklet det lange slitet ulikt. Noen klarte seg fint, andre ble slitne, såre i håndleddene eller andre ‘småting’. Per selv måtte jobbe langt mer enn han normalt behøver (når han kjører utelukkende egne hunder), og han har både løpt, sparka og dytta konstant. Med 25 minusgrader over fjellet i natt ble det tidvis en hustrig affære – men i mål kom de, både han og alle hundene.

Til mål var det Fang og Assisi som kom i led. Assisi har vært en solid motivator for å holde resten av spannet i gang, og Fang har sammen med Athos og Buddy jobba for langt mer enn sin andel av spannet. Per er utrolig stolt over å se hva hundene hans presterer!

Teamet til Komplett Fritid er også veldig glade for og stolte over at Per kom i mål med alle hundene. Det er ingen tvil om at unghundene har hatt en bratt læringskurve, både fysisk og ikke minst mentalt.

Nå er det ei uke til neste konkurranse – da er det Hallingen som finner sted nær Nesbyen, i traktene rundt Hallingskarvet. At Per står på startstreken der også, er kanskje ingen hemmelighet?

Legg igjen en kommentar