Klar for Hallingen

by

Vi er klare for den tredje store løpshelga i årets hundekjøringssesong, og denne helga er det fire løp i Norge man gjerne kan følge med på, samt noen konkurranser utenlands. For en oversikt over alle kan du se Sjekkpunktet.no. Jeppedalen Husky Trail sine hunder skal delta i to ulike konkurranser – Hallingen og Gruveløpet.

Hallingen strekker seg over 160 kilometer og starter i morgen kveld ved midnatt. Per skal kjøre åpen klasse (mer enn 8 hunder) i Hallingen. Det er to minutters intervall mellom kjørerne, og Per skal ut som kjører nr 21 med start kl 00:40. Det er 22 påmeldte spann i Per sin klasse. Du kan følge med på utviklingen og resultatene her. Per har kjørt Hallingen (åpen klasse) tre ganger tidligere, samt at han har stilt en gang i åttespannklassen.

Per og Lars under Gausdal Maraton 2013

Per og Lars under Gausdal Maraton sist helg.
Foto: Kjell O. Brun

I spannet til Per finner man fem hunder fra Jeppedalen Husky Trail: Assisi, Buddy, Fang, Cæsar og Chakka. Resten er unghunder fra Lars Monsen og Team Komplett Fritid. (Lars skal kjøre med Dante, Amigo og Ille fra Jeppedalen Husky Trail, i tillegg til sine egne hunder. ) I tillegg skal Morten Phøner kjøre Gruveløpet på Røros med åttespann. Han har Alaska og Athos fra Jeppedalen Husky Trail, samt seks unge hunder fra Lars. Gruveløpet går også over 160 kilometer og teller som kvalifiseringsløp for Femundløpet (F400), som Morten skal kjøre.

Det betyr at det bare er tre hunder igjen hjemme hos Jeppedalen Husky Trail – pensjonisten Baghera nyter roen sammen med barnebarna Ella og Egon. Det er Kjersti som for tredje helg på rad er kennelvakt mens Per er borte, og det betyr at også flattene Buster og Barney er i hus – utvilsomt til god avlastning for Baghera, ettersom B&B er meget erfarne valpeonkler.

Per selv sier at han gleder seg til helga. I og med at hundene er fordelt på hele tre spann denne helga, har han ikke faste travere som skal gå i led. Dermed må han leke mer med unghundene for å få dem til å lede. Det gir verdifull trening for hundene. Strategien er dermed ikke å jakte plasseringer og forsøke å nå igjen de tyve spannene foran ham i sporet; strategien blir heller å gjøre det som må til for å få unghundene gjennom løpet og over mållinja med en positiv opplevelse på innerlomma. – Jeg ser frem til en ny lærerunde med unghundene til Team Komplett Fritid, sier Per.

Som nevnt forrige helg, får hundene verdifull sjekkpunkttrening når de kommer seg gjennom løpene. Under Mush Synnfjell lå hundene på halm, under forrige helgs Gausdal Maraton fikk de ligge med dekken på, og denne helga – hvis det blir virkelig kaldt, både Yr og Storm melder om -20 grader – skal hundene få ligge på halm med dekken og pledd over seg, om nødvendig. Forhåpentligvis har de nå vent seg mer til hva som skjer på et sjekkpunkt, slik at de kobler ut og fokuserer på mat og hvile. Da får de bedre restitusjon, og kanskje holder de en lengre del av løpet.

– Jeg gleder meg til Hallingen, sier Per. – Jeg liker meg på Ranten og har alltid trivdes der, og Hallingen er et veldig hyggelig og uhøytidelig løp, selv om det er terminfesta. Det er god stemning, man bor og spiser godt, og det er som regel ei super helg å få med seg, sier han. Så gjenstår det bare å se om han får spannet gjennom løypa på en tid som er god nok til at fyren bakpå sleden rekker å dusje før han skal på banketten, som starter lørdag kveld…

Legg igjen en kommentar