Hallingen 2013: Statusrapport fra Ranten

by

Som nevnt på Facebook: Per kom inn til sjekkpunkt Ranten kl 06:50 i dag morges, blid som ei lerke. Til tross for at han hadde hatt en hund i sleden 2/3 av den første runden, hadde unghundene prestert veldig bra, og det er ingen tvil om at kjørerens gode humør smitter over på spannet. Hallingen 2013 ser ut til å bli en veldig god løpsopplevelse for hele spannet, både to- og firbeinte!

Per på sjekkpunkt Ranten i dag morges sammen med Assisi og Fang.Foto: Elin Berntsen, Team Komplett Fritid

Per på sjekkpunkt Ranten i dag morges sammen med Assisi og Fang.
Foto: Elin Berntsen, Team Komplett Fritid

Per hadde startet ut med ti hunder, og kom i mål med alle ti – hvorav en var i sleden. Cæsar hadde havna i sleden etter ca tre mil. Det er ingen alvorlig skade som ligger bak, og ikke noe å bekymre seg over. De øvrige ni hundene har jobbet som helter og med godt humør, og det er åpenbart at de trives med det de nå får lov til å gjøre. Per har ikke hatt noen erfarne hunder i spannet bortsett fra sine egne, men det har likevel gått så bra at hele gjenget (minus Cæsar) blir med ut på sporet igjen.

Nå klokka 10:52 legger Per dermed ut på andre halvdel av konkurransen med ni hunder foran sleden. Forhåpentligvis går starten denne gangen mer smertefritt enn sist. Da løpet startet i natt, bestemte nemlig Fang seg for at han ville tisse på en halmball på vei ut, og dermed parkerte han nesten hele spannet! 😆

Inne på sjekkpunktet har Per stelt hunder etter beste evne – og den er bra – samt at han har fått sove litt selv. I tillegg har han ifølge handler Elin Berntsen (Team Komplett Fritid) «spist en halv gris» i form av bacon. Det er teamkamerat Lars Monsen som leder løpet pr nå (resultater her), og Per har ingen ambisjoner om å konkurrere. Han skal bare komme gjennom med hundene i god behold, og det ligger han godt an til å gjøre. Med lave skuldre og godt humør har han imponert resten av teamet, såvel som mange av de som følger løpet on trail i Hallingdal. Nettstedet Sjekkpunktet har også laget en sak om Per.

I programmet kan man lese at tidspunktet for banketten blir tilpasset siste spann i mål. Det ligger an til å bli Per. Hvis man skal anta at han bruker ca like lang tid på andre runde som første, ligger det an til målgang sånn omtrent i 17-tida. Da skal du ikke se bort fra at han rekker en dusj etter hundestellet, før han tropper opp på Ranten Hotell for å kose seg med det banketten har å by på, sammen med resten av Team Komplett Fritid.  (Vinneren er forøvrig forventet å komme i mål omtrent i 14-tida.)

 

Legg igjen en kommentar