Ny kennelhjelper hos Jeppedalen Husky Trail

by
Har gjort det før! Den nye kennelhjelpen er ikke helt rookie.

Har gjort det før! Den nye kennelhjelpen er ikke helt rookie.

Observante lesere har fått med seg at det har kommet en ny kennelhjelper hos Jeppedalen Husky Trail, og mistanken er rett: Det er ei dame! Martine Hætta Lunde har flytta inn på garasjeloftet og skal gjennom den kommende sesongen være både trener og kjører i kennelen, mens Per har sitt hvileår.

Martine og Alaska. Ord blir overflødige.

Martine og Alaska. Ord blir overflødige.

Martine kommer opprinnelig fra Kautokeino og er utdannet helsesekretær. Hundebasillen har imidlertid rukket å feste grepet om henne; dama har flere års erfaring som kennelhjelp og med hundekjøring før hun nå har endt opp i Jeppedalen, hvor hun driver med hund på full tid. Hun er allerede godt kjent med kennelens hunder, og selv the Grand Old Ladies er ikke annet enn begeistra for Martine!

Allsidige Martine har flere aktiviteter på cv'en sin ;-)

Allsidige Martine har flere aktiviteter på cv’en sin

Det er imidlertid ikke bare hundekjøringa som lokker henne ut av huset. Martine er også et aktivt friluftsmenneske og en erfaren elgjeger. Erfaringen tilsier at hundespann fra Jeppedalen Husky Trail kan få nærkontakt med elg under både trening og løp, så vi satser på at hun da står godt rustet til å løse flokene, på den ene eller andre måten 🙂

Martine og Per på atv'en på en av de tidlige treningsturene.

Martine og Per på atv’en på en av de tidlige treningsturene.

Inneværende sesong skal Martine ha hovedansvar for den daglige treningen av hundene; fem unghunder og fire voksne. Per vil delta innimellom og være med på det daglige stellet i hundegården, men det er Martine som vil bære brorparten av arbeidet i sporet. Det er også hun som vil være kennelens konkurransekjører dette året. I første omgang er planen å kjøre åttespann i Gausdal og Hallingen, som begge finner sted relativt tidlig i januar. Deretter vil det bli tatt en vurdering av hvilke løp som eventuelt skal kjøres resten av sesongen.

Vi ønsker naturligvis Martine lykke til gjennom de kommende månedene – happy trails!

Legg igjen en kommentar