Hallingen 2013: Per og unghundene gjennomførte med stil

by

– Hoi! Nå er jeg sliten – det er nesten ikke en meter av løpet som ikke beinet mitt har vært nedi, sier Per på telefonen. Han er strålende fornøyd med løpet selv om han endte sist, for alle unghundene har gjort en kjempeflott jobb og kom seg i mål. Nå er de stelt og har fått mat og drikke, og så hviler de i halm på kassen sin. De tobeinte, derimot, er på vei til banketten.

Per har hatt sin ‘egen’ Fang (fra Jeppedalen Husky Trail) i led hele veien, fra start til mål. På første runden gikk Fang i par med Barbara, en unghund fra Lars/Komplett Fritid, mens han på den andre runden gikk i par med Assisi, en av Jeppedalen Husky Trail sine beste lederhunder. Når de ikke hadde 35 kg tunge Cæsar å dra på i sleden, gikk det ganske så raskt på andrerunden.

Per forteller at han brølte høyt av glede på sleden da han fikk vite at team-kamerat Lars Monsen hadde vunnet løpet. – Den gleden forplanta seg til hundene, forteller han, og skryter av humøret og innsatsviljen de har vist underveis. Alle har vært gode og jobba godt, og det har vært tydelig for Per at de begynner å lære løpslivet og å like det. Da de kom over målstreken, var det ingen av dem som var skadd eller hadde problemer som følge av løpet.

Per roser også handleren sin, Trine Rein. Hun har gjort en glimrende jobb med å støtte, fôre og backe Per, mens Elin Berntsen hadde tilsvarende jobb med Lars (Monsen).

Nå skal Per og resten av teamet kose seg på banketten på Ranten Hotell. I morgen, etter en sen frokost, settes kursen hjemover igjen. Neste helg er det en liten pause, før Femundsløpet braker løs om to uker. Vi gleder oss allerede!

Legg igjen en kommentar